14.07.2024.
HomeNovostiFederalci u Hercegovini uhapsili Sadu Đuguma i Ismeta Vrcu

Federalci u Hercegovini uhapsili Sadu Đuguma i Ismeta Vrcu

U akciji kodnog naziva „Impact“ istražitelji Federalne uprave policije hapsili su području Mostara grupu Sade Đuguma 2020.godine.

Sado Đugum odavno puni stupce crne kronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum u aprilu 2019. godine zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom promatranjem. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“, o čemu je i pisao “Avaz”.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.

U okviru iste akcije, osim Sade Đuguma koji je uhapšen na području Livna slobode je, saznajemo, lišen i Ismet Vrce zvani Hipa iz naselja Prigrađani kod Mostara.

U toku su pretresi više objekata, a policija traga za još tri osobe na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Akcija se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa iznudom, izazivanjem opće opasnosti te neovlašten promet oružjem, kao i drugim.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti