05.03.2024.
HomeLifestyleEvo šta sve možete sa nekoliko čačkalica..

Evo šta sve možete sa nekoliko čačkalica..

 

1. Sprečavaju da voda iskipi

Često nam se desi da uključimo šporet, voda za tili čas proključa, pa iskipi! Kako biste to spriječili, stavite čačkalicu između lonca i poklopca i spriječite izlivanje vode na šporet.

2. Za pečene krompire

Ubodite u krompire 4 čačkalice da ih brže ispečete. Toplina će brže prodreti do sredine krompira i ubrzati proces pečenja.

3. Pečenje

Ovaj trik je većini vas dobro poznat, a to je da pomoću čačkalice provjerimo koliko dobro su meso ili kolači pečeni.

4. Čisti tastaturu

Kad prljavština, nečistoće ili prljavština dođu između dugmića telefona ili tastature, umočite čačkalicu u alkohol i provucite je kroz zahvaćeno područje. Ovaj trik možete koristiti i u bilo kojoj teško pristupačnoj pukotini koju želite očistiti.

5. Pomaže kod lijepljenja

Ako gubite živce dok tražite početak na selotejp traci, zalijepite čačkalicu na površinu selotejpa i olakšajte sebi rukovanje pri sledećoj upotrebi.

6. Briga oko biljaka

Čačkalica može pomoći kod provere vlažnosti zemlje, pa tako, ako izvučete čistu čačkalicu, znaćete da je vašoj sobnoj biljci potrebno zalivanje.

Takođe, ako primetite da se neka od stabljika nakrivila ili joj je potreban potpora, možeš je osigurati upravo uz pomoć čačkalica.

Zavežite je uz polomljenu stabljiku, pa je zalivajte i dohranjujte do potpunog oporavka.

Isto tako, na primer, mogu vam pomoći i kod neželjenih “gostiju” u vrtu. Zabijte tri čačkalice u zemlju oko npr. zasađenog paradajza i tako sprečite napade gusenica na ovu biljku.

7. Popravak drvenog nameštaja

Čačkalica je najbolji alat za bojenje oguljenih delova i ogrebotina na nameštaju. Jeftinija je, manja i urednija od četke, a omogućiće da boju direktno nanesete na oštećenu površinu bez dodirivanja okolnog područja.

 

 

 

glossy

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti