16.04.2024.
HomeNovostiEvo koje destinacije za 8. mart najviše žele posjetiti građani BiH

Evo koje destinacije za 8. mart najviše žele posjetiti građani BiH

 Za osmomartovska putovanja koja se organizuju tokom čitavog marta među građankama i građanima u Bosni i Hercegovini najviše interesovanje vlada za Istanbul, ali su popularni i Rim, Verona, Venecija, Pariz te Dubai, kažu u turističkim agencijama.

Jelena Javorac iz Turističke agencije “Zepter Passport” Banjaluka kaže da je trenutno za 8. mart, Dan žena, najpopularniji Istanbul, za koji sada najviše rade rezervacije.

“Velika je zainteresovanost turista za 8. mart, ali i generalno u martu, te je Istanbul ‘ubitačan’ i baš se traži. Putuje se od 6. do 9. marta, a cijena za četiri dana i tri noćenjenja s avionskim letom iz Beograda je 589 KM, bez dodatnih doplata osim fakultativnih izleta. U tu cijenu nije uračunat prevoz iz Banjaluke do Beograda, ali postoji mogućnost da se organizuje uz doplatu. Za Istanbul imamo slobodno još desetak mjesta”, kaže Javorčeva.

Ona ističe da postoji zainteresovanost i za druge destinacije, ali nije tako velika kao za Istanbul, te da sve zavisi od individualnog izbora.

“U martu imamo još putovanja, dosta zainteresovanosti ima za Festival cvijeća u Italiji. Popularan u martu je i Pariz”, kaže Javorčeva.

U “Relax Toursu” u Sarajevu kažu da postoji interes za putovanja tokom 8. marta, te da su inače najinteresantniji građinima uvijek bili Istanbul i Pariz, ali da se u martu dosta hotela otvara na Jadranu pa se već prodaju aranžmani za taj mjesec.

“Za 8. mart je popularan i Rim, koji je 699 KM sa svim troškovima i avionskim letom, te je on skoro popunjen. Ima zainteresovnih i za Andaluziju, koja košta od 1.400 KM po osobi”, kažu u “Relax Toursu”.

Oni kažu da uglavnom na takva putovanja putuju parovi, a da u toku marta nude i Dubai, koji je uvijek aktuelan, te Maleziju, za koju takođe ima onih koji su rezervisali svoja mjesta.

“Cijena aranžmana za Dubai pet do sedam dana, u zavisnosti od hotela s uključenim taksama i vizom, je od 1.500 KM pa naviše. Malezija košta od 2.200 KM pa naviše”, kažu u ovoj ageniciji.

Tamara Trkulja iz Turističke agencije “Vuković” u Prijedoru kaže da vlada posebna zainteresovanost za osmomartovski vikend, te da u tom terminu imaju dvije ponude – Budimpeštu i Veneciju.

“Nama je uglavnom svaki vikend u martu osmomartovsko putovanje, ali tačno na taj datum imamo ove dvije destinacije. Oko 8. marta imamo i Istanbul, za koji imamo zainteresovanih, te za svaku od destinacija ima još mjesta, a više od pola je popunjeno”, kaže Trkulja za “Nezavisne”.

Dodala je da imaju ponude, ali i zainteresovane građane za put u Milano, Veneciju, Veronu i Trst, te Beč, Bratislavu i Prag, ali i Budimpeštu, Istanbul, Pariz, Ohrid, a da cijene zavise od broja noćenja i daljine putovanja.

Maja A. Iz Banjaluka kaže da je ovo godine odlučila sa dvije drugarice da za Dan žena otputuju u Istanbul jer je čula da je predivan grad, a cijena putovanja je povoljna.

“Trudimo se svake godine za Dan žena negdje da otputujemo, jer se i najviše pamte ti detalji s putovanja”, rekla je ona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti