01.03.2024.
HomeNovostiErdogan direktno i precizno: "Nema razlike između postupaka Hitlera i onoga što...

Erdogan direktno i precizno: “Nema razlike između postupaka Hitlera i onoga što danas radi Netanyahu”

Nema nikakve razlike između onoga što izraelski premijer Benjamin Netanyahu radi u višemjesečnim napadima na Gazu i onoga što je nacistički vođa Adolf Hitler učinio prije nekoliko decenija, rekao je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

“Po čemu se ti (Netanyahu) razlikuješ od Hitlera? Ovi (postupci) će nadmaštiti i Hitlera. Postoji li nešto što Netanyahu radi što je manje u odnosu na Hitlera? Ne.”, rekao je Erodgan govoreći u srijedu na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti nauke u glavnom gradu Ankari, navodi Anadolija.

Rekao je da kao i prije 80 godina u nacističkoj Njemačkoj, Erdogan je rekao da se danas naučnici širom svijeta, koji imaju hrabrosti osuditi ugnjetavanje i progon u Gazi, suočavaju s pritiskom i prijetnjama, referirajući se na otpuštanje akademskih radnika u SAD-u i drugim zemljama jer su pružili podršku Palestincima.

Za naučnike koji se suočavaju sa pritiskom zbog odbrane ljudskog dostojanstva u Gazi, vrata turskih univerziteta su im otvorena, poručio je Erdogan.

“Shvatili smo da su institucije koje puno govore i troše velike budžete potpuno prazne kada je riječ o Izraelu i njegovim zvjerstvima”, rekao je predsjednik Erdogan, te dodao:

“Od Vijeća sigurnosti UN-a do novinarskih organizacija, od EU-a do novinarskih grupa, sve institucije koje služe kao apostoli demokratije su propale (zbog izraelskih napada na Gazu).”

Ne samo međunarodne organizacije već i prestižni zapadni univerziteti nisu uspjeli po pitanju Gaze, dodao je Erdogan.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti