01.03.2024.
HomeNovostiDODIKOV BEZBJEDNJAK U PROBLEMU: Profesori Fakulteta bezbjednosti ultimativno traže odlazak dekana Predraga...

DODIKOV BEZBJEDNJAK U PROBLEMU: Profesori Fakulteta bezbjednosti ultimativno traže odlazak dekana Predraga Ćeranića!

Nastavno osoblje Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banja Luci traži hitnu sjednicu Nastavno-naučnog vijeća fakulteta zbog novonastale situacije na toj visokoškolskoj ustanovi prouzrokovanoj neopozivim ostavkama rukovodnih ljudi.

Kako BN saznaje, neopozive ostavke na Fakultetu bezbjednosnih nauka podnijeli su prodekani Velibor Lalić i Žana Vručinić, kao i šefica katedre za master studije Dragana Vasiljević.

Profesori tog fakulteta su zvanično podnijeli zahtjev 22. decembra u kome traže da se održi sjednica Nastavno-naučnog vijeća fakulteta na kojoj bi se raspravljalo i glasalo o povjerenju dekana Predraga Ćeranića.

Na zahtjev, koji je nadležnim zvanično predat 22. decembra, potpise su stavili profesori Duško Vejnović, Dragomir Jovičić, Velibor Lalić, Žana Vrućinić. Predrag Popović, Lazar Vulin, Gojko Šetka. 

Kako tvrdi izvor televizije BN, sjednica nije zakazana, jer to Ćeranić ne dozvoljava.

Podsjetimo da je sud ranije ustanovio da Ćeranić ima sporan izbor u zvanje docenta i da je na nezakonit način imenovan za dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banja Luci.

Ćeranić, kao i rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin su odbacili sudsku odluku. Međutim, nezadovoljstvo među profesorima tog fakulteta je očito raslo i do kulminacije je došlo nakon ostavki rukovodnih ljudi u toj ustanovi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti