23.06.2024.
HomeNovostiE pa sada je stvarno dosta – Može nargila, svadba, pivo i...

E pa sada je stvarno dosta – Može nargila, svadba, pivo i kafa, a fakulteti moraju online

Profesor dr. Damir Marijanović se oglasio na svom Facebook profilu nakon što je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva sagledao donio novu Naredbu i Preporuke koje će se primjenjivati od danas.

Ono što je Marjanoviću bilo zanimljivo jeste da se ovoj novoj Naredbi stoji da “svi oblici nastave na fakultetima, kao i ostale poslovne aktivnosti (konsultacije sa studentima, ispiti, sjednice nastavnog vijeća i sl.), gdje god je to moguće, trebaju održavati na daljinu primjenom informatičko-komunikacijske tehnologije (on-line nastava, putem konferencijskih poziva, e-maila, Skype-a i sl.)”, a da se traži produženje rada ugostiteljskih objekata, prenosi Oslobođenje.

– E pa sada je stvarno dosta. Dakle ovako: može nargila, svadba, pivo i kafa, ali „uz striktno i kontinuirano pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera za prevenciju COVID-19” i to „samo do 23:00“, a “svi oblici nastave na fakultetima, kao i ostale poslovne aktivnosti (konsultacije sa studentima, ispiti, sjednice nastavnog vijeća i sl.), gdje god je to moguće, trebaju održavati na daljinu primjenom informatičko-komunikacijske tehnologije (on-line nastava, putem konferencijskih poziva, e-maila, Skype-a i sl.)”.

Znači možeš biti u kafani pa makar i do 23:00, a na fakultetu nikako ne bi “trebali”! To je vjerovatno zato što se posjetitelji ugostiteljskih objekata u pravilu ponašaju odgovornije od profesora, asistenata i studenata! Uzgred, učinkovite su ove „naredbe“, napisane baš tako da ih se jednostavno ne može prekršiti jer bi ih se većinom „trebali“ pridržavati. Standardno izbjegavanje odgovornosti, karakteristično za naše „savjetodavce“ koji nisu nadležni za provedbu vlastitih savjeta, napisao je Marjanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti