14.07.2024.
HomeNovostiDžaba si "krečio" Milorade: Amerikancili pojasnili da se sankcije mogu primijeniti na...

Džaba si “krečio” Milorade: Amerikancili pojasnili da se sankcije mogu primijeniti na bilo koju instituciju, uključujući banke

Američke sankcije mogu se primijeniti na bilo koju instituciju, uključujući banke, bilo u privatnom ili javnom vlasništvu, koje pružaju materijalnu podršku pojedincima ili kompanijama koje su pod američkim sankcijama. Financijske institucije imaju odgovornost da osiguraju da njihove interne politike praćenja procedura i upravljanja rizikom uzimaju u obzir sve primjenjive sankcijske politike”, navode u odgovoru za N1 iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Poručuju da će “Sjedinjene Američke Države će iskoristiti sve mehanizme za provedbu koji su nam na raspolaganju kako bismo odgovorili onima koji se bave destabilizirajućim, anti-dejtonskim radnjama”.

“Stav Sjedinjenih Američkih Država je jasan: „razdruživanje“ Republike Srpske od Bosne i Hercegovine je drugo ime za secesiju i kao takvo je neustavno i antidejtonsko. Bosna i Hercegovina nije zajednica država, a Republika Srpska nije niti je ikada bila država. „Razdruživanje“ Republike Srpske ili secesija je opasna, neodgovorna i ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter BiH. Ovo su ključni interesi SAD koje ćemo braniti, između ostalog, pozivanjem na odgovornost onih koji učestvuju u destabilizirajućim i antidejtonskim aktivnostima, poput navedenih”, poručuju iz Ambasade SAD u odgovoru za N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti