20.07.2024.
HomeNovostiVijeće ministara BiH usvojilo državni budžet

Vijeće ministara BiH usvojilo državni budžet

Vijeća ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na sjednici u Mostaru budžet državnih institucija koji iznosi oko milijardu i 355 miliona KM.

Sjednica se po prvi put održava u Mostaru, a usvojen je Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za razdoblje 2024 – 2026. godine, kao i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu.

Za usvojene dokumente potrebno je usvajanje pred oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prema objavljenom prijedlogu dnevnoga reda, pred ministrima bi se trebao naći i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju namjene dijela sredstava uplaćenih od dozvola za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava, a zatim i Prijedlog odluke o utvrđivanju namjene sredstava deponiranih na namjenskom računu za projekte unapređenja sektora cestovnog prometa.

Osim toga, trebao bi se razmatrati i Prijedlog odluke o korištenju prenesenih namjenskih sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacijske sustave.

Također bi trebao biti razmatran i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH ostvarenog zaključno sa 31. prosincem 2021. godine.

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2024. godinu, zatim Prijedlog odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2024. godinu te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini dnevnice za službena putovanja zaposlenim u institucijama BiH.

Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i BiH za IPA III Program prekogranične suradnje “Srbija – Bosna i Hercegovina” za razdoblje 2021 – 2027. godine jedna je od predviđenih točaka dnevnog reda. Predviđeno je i razmatranje Analize trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Bosne i Hercegovine sa svijetom za 2023. godinu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti