Dvojica Brčaka uhapšeni zbog izbornih prevara

0

Policija Brčko distrikta je na osnovu prikupljenih operativnih informacija jučer uhapsila još dvije osobe zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela u vezi sa predstojećim Lokalnim izborima 2020.

Kako je jutros saopćeno iz brčanske policije, uhapšeni su P. M. (1969) iz Bijele, koji se sumnjiči za primanje nagrade ili drugih oblika koristi u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju, te J. R. (1987) iz Rašljana zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Distrikta, pretresen je stan i više vozila koje koristi osumnjičeni P. M.

Obojica uhapšenih su kriminalistički obrađeni, te će tokom dana biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

– Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne aktivnosti na istraživanju nepravilnosti koje se tiču predstojećih Lokalnih izbora 2020. Pozivamo sve političke aktere i građane da o svim uočenim nepavilnostima u vezi izbornog procesa podnesu prijavu Policiji ili Tužilaštvu Brčko distrikta BiH – navodi se u policijskom saopćenju.

Podsjetimo, ranije je u Brčkom uhapšen S. B. (29) iz ovog grada, koji je osumnjičen da je pribavio i iskoristio lične dokumente više osoba i bez njihovog znanja ih prijavio za glasanje izvan BiH.

Njemu je brčanski Osnovni sud, po prijedlogu Tužilaštva Distrikta odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke i saučesnike, a na teret mu se stavlja pripremanje krivičnog djela i krivotvorenje isprave.

(Faktor)