13.04.2024.
HomeNovostiDvojica Brčaka uhapšeni zbog izbornih prevara

Dvojica Brčaka uhapšeni zbog izbornih prevara

Policija Brčko distrikta je na osnovu prikupljenih operativnih informacija jučer uhapsila još dvije osobe zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela u vezi sa predstojećim Lokalnim izborima 2020.

Kako je jutros saopćeno iz brčanske policije, uhapšeni su P. M. (1969) iz Bijele, koji se sumnjiči za primanje nagrade ili drugih oblika koristi u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju, te J. R. (1987) iz Rašljana zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Distrikta, pretresen je stan i više vozila koje koristi osumnjičeni P. M.

Obojica uhapšenih su kriminalistički obrađeni, te će tokom dana biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

– Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne aktivnosti na istraživanju nepravilnosti koje se tiču predstojećih Lokalnih izbora 2020. Pozivamo sve političke aktere i građane da o svim uočenim nepavilnostima u vezi izbornog procesa podnesu prijavu Policiji ili Tužilaštvu Brčko distrikta BiH – navodi se u policijskom saopćenju.

Podsjetimo, ranije je u Brčkom uhapšen S. B. (29) iz ovog grada, koji je osumnjičen da je pribavio i iskoristio lične dokumente više osoba i bez njihovog znanja ih prijavio za glasanje izvan BiH.

Njemu je brčanski Osnovni sud, po prijedlogu Tužilaštva Distrikta odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke i saučesnike, a na teret mu se stavlja pripremanje krivičnog djela i krivotvorenje isprave.

(Faktor)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti