Dvije žene u tuzlanskoj zlatari ukrale lančić vrijedan 1.200 KM (VIDEO)

0

Dvije osobe u sinhronizovanoj akciji ukrale su lančić u vrijednosti 1.200 KM u zlatari “Rejzović” koja se nalazi u Tuzli, saznaje portal “Avaza”.

Ovu informaciju potvrdila nam je i kćerka vlasnice objekta Iman Jahić. Vlasnica objekta je Adisa Jahić. Nemili događaj desio se 18. novembra ove godine.

Pregledali snimak

Međutim, vlasnica Adisa je saznala danas kada je vratila snimak nadzorne kamere.

– U mojoj zlatari se to desilo. Prilikom nepažnje moje majke one su to odradile timski. Ušle su u zlataru navodno da gledaju, razgledaju, kupe. Na snimku se vidi da je jedna krišom u šaku prikrila, dok moja majka nije gledala. Prijavljeno je policiji i inspektorima. Voljela bih da se to objavi kako bi i ostali vidjeli, da obrate pažnju na njih ako bi pokušale ponovo da to urade, da ih prepoznaju – rekla je Iman Jahić za portal “Avaza”.

Dodala je da su inspektori uradili uviđaj i pregledali snimke.

Urađen uviđaj

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal “Avaza” su potvrdili navode vlasnice zlatare.

– Danas, 23.11.2022.godine oko 11:30 sati policijski službenici PS Centar/PU Tuzla su zaprimili prijavu da je dana 18.11.2022. godine, od strane nepoznate osobe, izvršeno krivično djelo “Krađa” u zlatarskoj radnji u Tuzli, kojom prilikom je otuđen zlatni lančić. Uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji nastavljaju daljnji rad na identifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela – rečeno je iz Uprave policije za portal “Avaza”.