24.02.2024.
HomeSvijetDRŽAVNI MEDIJI OBJAVILI NOVE INFORMACIJE: Najmanje 103 osobe poginule u eksplozijama u...

DRŽAVNI MEDIJI OBJAVILI NOVE INFORMACIJE: Najmanje 103 osobe poginule u eksplozijama u Iranu

Iz servisa hitne pomoći saopšteno je da su najmanje 103 osobe poginule u eksplozijama nedaleko od mezara generala Qassama Soleimanija u iranskoj provinciji Kerman, prenijeli su državni mediji.

Iranski mediji prenose da je još 171 osoba povrijeđena u eksplozijama koje su se dogodile u južnom iranskom gradu Kermanu, dok se obilježavala godišnjica smrti generala Kasema Sulejmanija.

Kako je navedeno, eksplozije su se čule u blizini generalove grobnice u razmaku od deset minuta.

Još uvijek nema detalja zašto je došlo do eksplozija. Iranski zvaničnik opisao je eksplozije kao “terorističke napade”, prenijeli su državni mediji.

Podsjećamo, hiljade ljudi okupilo se u Kermanu kako bi posjetilo grobnicu generala Sulejmanija koji je ubijen tokom američkog napada dronovima na Bagdad početkom 2020.

Kako prenosi Al Jazeera, šef iranskog pravosuđa, Gholam Hossein Mohseni-Ejei, obratio se izvjavom povodom ovog zločina: “Agenti i počinioci ovog teškog zločina će nesumnjivo biti kažnjeni“.

“Odgovorne obavještajne, bezbjednosne i policijske službe dužne su da bez odlaganja pronađu sve dokaze i počinioce i predaju ih pravosuđu”, dodao je on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti