27.05.2024.
HomeNovostiDržava za malinara: Iza svega je rođačko-jaranska halka SDA

Država za malinara: Iza svega je rođačko-jaranska halka SDA

Nabavka respiratora preko kompanije “Srebrana malina” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, novi je dokaz i pokazatelj kako funkcionira država zasnovana na rođačko-jaranskim vezama.

Nakon što je Raport objavio da je nalog za nabavku respiratora, vrijednu 10,5 miliona KM, potpisao Fahrudin Solak a po nalogu premijera FBiH Fadila Novalića, isplivala je fotografija koja navodno dokazuje povezanost Fikreta Hodžića sa SDA.

Na fotografiji se vide visoki funkcioneri SDA, redom s lijeva na desno: Safet Softić, Asim Sarajlić, Sedin Kahriman, Bakir Izetbegović i širim masama nepoznati čovjek.

Kako je Raportu potvrđeno iz nekoliko izvora radi se o Ševalu Gabeljiću, vlasniku sportskih terena u Vogošći i tenis akademije.

Gabeljić je inače punac Fikreta Hodžića.

Kako Raport saznaje, nalog za sklapanje ovog milionskog posla nabavke respiratora preko malinarske firme, stigao je Novaliću upravo s vrha SDA.

Novalić je nalog proslijedio Solaku i to bez obavještenja Federalnog štaba civilne zaštite, čija je komandantica ministrica finansija Jelka Miličević.

Prema našim saznanjima, Solak se prvobitno opirao da potpiše ovaj nalog, međutim, na kraju je ipak stavio potpis.

Pokušali smo kontaktirati Fikreta Hodžića da ga pitamo da li mu je punac pomogao da dobije milionski posao. Uporno je ukidao naše pozive.

Izvor: Raport.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti