Draško je ili neznalica ili barbarin, a krši i Ustav BiH: On bi ćirilicu nametao svima, kršeći zakonske odredbe o ravnopravnosti pisama

0

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, objavio je na svom Facebook profilu da će Banja Luka “ponovo biti ćirilična”.

– Banjaluka će opet biti ćirilična. Drveni abecedni panel, kao simbol moje velike želje da u što većem broju sačuvamo naše pismo, donirao sam danas predsjedniku humanitarne udruge ” Baštionik ” Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jedan Orden povodom naše ćirilice, a to je da od danas svi službeni digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj, napisao je Stanivuković.

Kazao je i da će njegovo očuvanje kao gradonačelnika Banjaluke biti “cijela strategija i smjernica koju će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na važnom projektu, kako bi što više javnih ustanova ili preduzeća moglo njegovati pismo”.

– Ja ću koristiti svoje ovlasti kao gradonačelnik Banje Luke da natpisi pored imena javnih preduzeća, kao što je slučaj sa Eko Toplanom, koji su sada na latinici, istaknu ćiriličnu verziju, rekao je.