23.06.2024.
HomeNovostiDramatične slike iz Beograda: Hodnici u bolnicama puni preminulih u crnim kesama,...

Dramatične slike iz Beograda: Hodnici u bolnicama puni preminulih u crnim kesama, kolaps na grobljima…

Hodnici prepuni preminulih u crnim kesama, veliki broj intubiranih bolesnika, pacijenti koji se bore za dah u intenzivnoj, teške, dramatične kliničke slike, ljekari neprekidno na nogama… to su slike koje dolaze iz crvene zone u Batajnici. Reporterka Prve televizije bila je u samoj crvenoj zoni gde je razgovarala sa direktorkom bolnice Tatjanom Adžić.

– Ovakva slika nikada nije bila otkad radi kovid bolnica. Ono što me najviše plaši jeste da trenutno slika koju ovde vidimo liči na onu  koju smo gledali prije godinu dana iz Italije, na onaj nastrašniji scenario koji je bio u Italiji – rekla dr Adžić.

“Na sve strane mrtvi i bolesni, zatvoriti sve”

U Batajnici skoro 900 bolesnika, situacija kritična

Sada pacijenti dolaze na vrijeme, ali su kliničke slike mnogo teže, rekla je Adžić.

– Tok bolesti je težak i nepredvidiv. Ono što smo vidjeli su nevjerovatne tromboze, na jednog strani generalizovane od glave do pete… ljudi ostaju bez ruku, bez nogu. Virus je nepoznat, nedefinisan. Ne prođe dan da se bar jedan ne operiše zbog tromboza – rekla je između ostalog dr Adžić.

Današnji prizori sa Bežanijskog groblja, nebrojeni vijenci naslagani na zemlji i veliki broj sahrana, ukazuju da je situacija kritična.

Samo danas je na ovom groblju održano oko petnaest sahrana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti