23.06.2024.
HomeNovostiDošla voda i Dodiku do grla: Doveo je Republiku Srpsku do nestanka,...

Došla voda i Dodiku do grla: Doveo je Republiku Srpsku do nestanka, sad zove opoziciju da dijele odgovornost

“Pozivamo sve političke faktore u Republici Srpskoj da nam se pridurže, sve predstavnike opozicije. Ovo nije trenutak za unutrašnje razmirice. Ovo je trenutak da svi jasno i glasno kažemo da nam je Republika Srpska na prvom mjestu”, izjavio je Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za TV “Prva”.

Povodom poziva Dodika na nacionalni interes u Republici Srpskoj, Kovačević je kazao da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da je izuzetno razočaran time što više ne postoji to političko jedinstvo u Srpskoj i što je jedan američki diplomata, Gabriel Escobar, rekao da je telefonom uticao na određene političke predstavnike opozicije.

“Vidjeli smo reakciju koja je uslijedila dan poslije”, rekao je Kovačević, kazavši kako su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustili sjednicu na kojoj je trebalo da bude potvrđen veto člana Predsjedništva BiH na preglasavanje u tom tijelu od drugih članova.

Prema njegovim riječima, Dodik i vladajuća koalicija u RS-u predvođena SNSD-om pozivaju sve političke stranke iz RS-a na jedinstvo, jer je, kako je kazao “ovo značajan istorijski trenutak za Republiku Srpsku”.

“Svi su dali maksimalan gas da se radi na nestanku Republike Srpske, a mi dajemo najmaksimalniji mogući gas da Srpska vrati sve što joj pripada i da bude jaka”, kazao je Kovačević.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti