23.06.2024.
HomeNovostiDodikov propagandista Rajko Vasić udario na Vučića: "Klasičan srpski izdajnik"

Dodikov propagandista Rajko Vasić udario na Vučića: “Klasičan srpski izdajnik”

Odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH po kojima će se negiranje negiranje genocida i drugih zločina utvrđenih presudama međunarodnih i domaćih sudova sankcionisati zatvorskom kaznom izazvala je veliku političku buru u BiH i regionu.

Nakon što je iz Srbije reagovao “drugi politički ešalon” u vidu premijerke Ane Brnabić i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, sinoć je odluke Inzka komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za razliku od Vulina i Brnabićke, a posebno političara u manjem bh. entitetu, Vučić je reagovao prilično mirno.

Vučić je “spustio loptu” i prvo poručio da ima pijetet prema srebreničkim žrtvama.

“Još nisam dobio analizu svih naših pravnih eksperata o tim izmjenama zakona, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo pietet prema srebreničkim žrtvama. Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima između Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Zbog toga ćemo morati da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa”, rekao je Vučić i na kraju poručio da nije pristalica “nametnutih i oktroisanih odluka jer one nisu donosile nikada ništa dobro, nego samo podjele”, ali da ipak mir mora biti sačuvan i da se mora gledati u budućnost.

Vučićeve poruke izazvala se u bijes u određenim utjecajnim krugovima u RS-u, a posebno se istakao Rajko Vasić, bivši portparol SNSD-a koji još uvijek slovi kao vrlo utjecajan faktor unutar ove stranke.

Vasić je na svom Twitter profilu Vučića otvoreno nazvao “klasičnim srpskim izdajnikom”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti