Dodikov propagandista Rajko Vasić udario na Vučića: “Klasičan srpski izdajnik”

0

Odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH po kojima će se negiranje negiranje genocida i drugih zločina utvrđenih presudama međunarodnih i domaćih sudova sankcionisati zatvorskom kaznom izazvala je veliku političku buru u BiH i regionu.

Nakon što je iz Srbije reagovao “drugi politički ešalon” u vidu premijerke Ane Brnabić i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, sinoć je odluke Inzka komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za razliku od Vulina i Brnabićke, a posebno političara u manjem bh. entitetu, Vučić je reagovao prilično mirno.

Vučić je “spustio loptu” i prvo poručio da ima pijetet prema srebreničkim žrtvama.

“Još nisam dobio analizu svih naših pravnih eksperata o tim izmjenama zakona, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo pietet prema srebreničkim žrtvama. Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima između Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Zbog toga ćemo morati da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa”, rekao je Vučić i na kraju poručio da nije pristalica “nametnutih i oktroisanih odluka jer one nisu donosile nikada ništa dobro, nego samo podjele”, ali da ipak mir mora biti sačuvan i da se mora gledati u budućnost.

Vučićeve poruke izazvala se u bijes u određenim utjecajnim krugovima u RS-u, a posebno se istakao Rajko Vasić, bivši portparol SNSD-a koji još uvijek slovi kao vrlo utjecajan faktor unutar ove stranke.

Vasić je na svom Twitter profilu Vučića otvoreno nazvao “klasičnim srpskim izdajnikom”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here