Pokrenuta peticija za hapšenje Milorada Dodika

0

Prije samo nekoliko dana Milorad Dodik je pokrenuo peticiju o neprihvatanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

Povodom toga, danas se na internet platformi “change.org” pokrenula online peticija pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”.

Naime, ovu peticiju je pokrenuo poznati bh. youtuber Amir Hadžić, a do zaključenja ovog teksta potpisalo ju je više od 4.000 ljudi.

Ono što je posebno interesantno jeste svakako krajnji rezultat ovih peticija. Na društvenim mrežama se uveliko vodi polemika o tome ko će skupiti više potpisa.

“Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu”, stoji u opisu peticije.

Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti”, navedeno je uz peticiju. .

Naime, peticiju je moguće potpisati na ovom linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here