19.05.2024.
HomeNovostiDodikov nekadašnji savjetnik Rajko Vasić traži hapšenje Vučića: "Izgubio je Srbiju u...

Dodikov nekadašnji savjetnik Rajko Vasić traži hapšenje Vučića: “Izgubio je Srbiju u Washingtonu”

U prisustvu američkog predsjednika Donalda Trumpa danas su u Bijeloj kući u Washingtonu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avduallah Hoti potpisali ekonomski sporazum, a viđenje o ovom događaju na svom blogu objavio je SNSD-ovac Rajko Vasić. Ogorčen je potezom prvog čovjeka Srbije.

– Predlažem da se Vučiću može odmah na aerodromu po povratku iz Washingtona, ako nije organizovano hapšenje, dodijeliti titula pete srpske zvijezde. Poslije Miloševića, Đinđića, Koštunice i Tadića. Srbi su se izvještili da zvezdaše. Da u zvijezde ukivaju pojedinca, da ih boli k..ac za bilo kakav kolektivitet, pa i za državu. Čitav tok vlasti Aleksandra Vučića je koncentrisani gubitak srpske države. Sada je ona konačno izgubljena u Vašingtonskim pregovorima, potpisima i papirima. U prisustvu jedne velike sile i njenog predsjednika.

Objektivno, ona je izgubljena i potpisivanjem Briselskog sporazuma. Prije sedam godina. Na najsramniji način u historiji. Kapitulacija koja je potpisana na nekom stolu, snogu. Srbija, politika, javnost, stvaraoci, inteligencija, narod, koje, sveukupno, zovem sisoje, ćuti. Nešto malo internetske ili portalske javnosti, koja ima nijanse opozicionarstva Vučiću, žalosna je skrama srpske propasti.

Nemoćna i jadna. Sve ostalo šuti. Šutnja je kao i da te nema. Šuti Narodna skupština. Šuti Vlada Srbije. Šute sve institucije države. Šuti Akademija nauka. Šuti Patrijaršija. Šuti vojska.

Sve to što Vučić čini, za svoje vlasti, protivustavno je, izdajstvo je i za sudski proces je. Vučić će Srbiju da dovede do rasula. Ne do Evropske Unije. U njoj će, u Batajnici, NATO imati Bond stil. A država Srbija će imati zvjezdicu.

Sumračno je da na političkoj sceni Srbije nema političke snage, ni na vidiku, koja može da Srbiji vrati državu. To, sad se došlo u tu fazu, može samo vojni udar i blaga vojna diktatura od desetak godina, za koje vrijeme bi se stvarala politička artikulacija, predstavljala svoje programe i onda išla na Izbore. Dok bi administrativni posao obavljao instalirani Parlament i Vlada.

No. To je nerealna opcija. Propast države Srbije ne zahtijeva nikakav trud, muke, žrtvu i rizike – napisao je Vasić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti