Dodik tužio Davora Dragičevića zbog klevete: Traži 6.000 KM odštete

0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podnio je tužbu protiv Davora Dragičevića zbog klevete, objavljeno je danas na stranici “Pravda za Davida”.

On je također tužio i beogradski list NIN, kao i Izdavača NIN-a Ringijer Aksel Špringer.

Milorad Dodik traži 6.000 KM odštete zbog klevete.

Uvidom u tužbu koja je objavljena na toj stranici vidi se da je tužba datirana na 19. juni 2019. godine, a povod je intervju koji je Dragičević dao listu NIN 21. marta 2019. Navedeno je da je Dragičevićev advokat Dragan Tolimir imao uvid u sve tužbe, te da ona u augustu prošle godine nije postojala.

– Očigledno je da je tužba podnijeta poslije avgusta ili se radi o prikrivanju tužbe od Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužitelja, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Međutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo, naveli su iz “Pravde za Davida”.

Dodali su da će advokat predložiti sudu saslušanje svih policijiskih službenika, koji su povezani sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača lično, kao i svih onih koji su organizovali spornu konferenciju za novinare 26. marta 2018.

Na toj konferenciji za novinare pokojni David Dragičević je okarakterisan kao lopov i narkoman.

– Smatramo da je tužba pokrenuta kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega već vodi, a koji su pokrenuli, Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini, navedeno je na stranici “Pravda za Davida”.

Sva trojica su u svojoj tužbi tražila da im Davor Dragičević isplati po 8.000 KM za klevetu.