14.04.2024.
HomeNovostiDodik se ukazao na nebu iznad pustog mostarskog aerodroma, Čović ushićen

Dodik se ukazao na nebu iznad pustog mostarskog aerodroma, Čović ushićen

Radi se o laganom mlaznom poslovnom avionu kojim je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik iz Mostara otputovao za glavni grad naše države.

Polijetanje aviona sa Aerodroma Mostar bilo je iznenađenje, jer u najvećem hercegovačkom gradu već mjesecima zračni promet gotovo da ne postoji.

Mostarskom aerodromu s dolaskom koronavirusa su ukinuti svi redovni letovi. Aerodrom su posebno pogodili otkazi Croatia Airlinesa i Eurowingsa zbog pandemije, tako da je u zadnjih devet mjeseci na mostarsko tlo sletjelo svega nekoliko manjih aviona koji su uglavnom bili medicinski, poslovni ili su dovezli manje grupe putnika.

O novim uspostavama zračnih veza i oživljavanju zračnog prometa nad mostarskim nebom za sada nema nikakvih naznaka, a zbog teške financijske situacije sudbina Aerodrom Mostar kao i tamošnjih uposlenika je već mjesecima apsolutno neizvjesna. Iz Uprave su u više navrata kazivali da se financijska krizu u koju je zapao, Aerodrom Mostar teško može prevazići bez konkretne pomoći države.

Podsjetimo da se godinama ulagalo u Aerodrom Mostar uz očekivanja da će ove godine ostvariti rekordan broj letova, a sada je institucija pred bankrotom, jer nije ostvarila nikakav profit, iako je ove godine bio planiran rast broja putnika za blizu 40 posto.

Poslovanje mostarskog aerodroma se i prije pandemije godinama problematiziralo s vječitim naglaskom na to da je naprosto nejasno kako je moguće da tako dobro pozicioniran aerodrom ne može napredovati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti