Dodik, Šarović i Nešić dijele javni novac presuđenim ratnim zločincima, pominje se 15 miliona maraka

0
Formiranje Republike Srpske bio je iznuđen potez, jer je Srpska demokratska stranka bila za očuvanje Jugoslavije, ali to nije bilo moguće, izjavio je večeras u Novom Sadu na promociji knjige „Kako se rađala Republika Srpska - zapisi iz haškog zatvora“, prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske i haški osuđenik Momčilo Krajišnik. ( Aleksandar Jovanovic - Anadolu Agency )

Kako posmatrati današnji sporazum koji su potpisali lideri parlamentarnih stranaka sa prvim predsjednikom NSRS i presuđenim ratnim zločincem Momčilom Krajišnikom o isplati valorizovane ratne naknade poslanicima prvog saziva NSRS, članovima vlade i tri člana Predsjedništva?

Neko je već izračunao da za to treba obezbijediti nešto manje od 15 miliona maraka.

Izjava, koju su danas potpisali na Palama, kako reče Krajišnik, biće poslana Vladi Republike Srpske koja treba da to realizuje.

Krajišnik se zahvalio što su stranački lideri razumjeli tešku situaciju da se plati ono što stvaraoci Republike Srpske nisu naplatili u toku rata.

Možda da neko i povjeruje kako se tadašnji poslanici i ministri nisu naplatili, ali je takvih malo. Neosporne su činjenice da su mnogi od njih i svoje porodice sklonili u Beograd gdje su bili na sigurnom i materijalno obezbijeđeni a najveći broj njih i dan danas uživaju plodove tog rada.

I pored slave hoće i da se naplate, malo su uzeli raznim trgovinama, švercom cigareta i nafte … Neka bude po onoj narodnoj – Uzeli su jare, hoće i pare. Neka im je na čast!