Dodik u Podrinju proziva bošnjačke vođe: “Čuo sam da dolaze bošnjački lideri pa su, onda, otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu”

0

U Srebrenici je završen sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika s načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, koji je poručio da će u nedjelju biti ispravljena “nepravda koja im je nanijeta”.

– Mirni izbori i bez prevara. Ovi izbori će pokazati da postoje i oni Bošnjaci koji će izaći na izbore, jer misle svojom glavom,a ne voljom dijela bosnjačkih političara – poručio je Grujičić.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

– Najgore moguće rješenje je bojkot izbora, jer to za posljedicu ima internacionalizaciju Srebrenice, a to nije u interesu nikome – naglasio je Špirić i pozvao da na izbore izađu i Srbi i Bošnjaci.

Milorad Dodik je nakon sastanka poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za političko Sarajevo, a oni ne vode brigu o njima.

– Želim da kažem da smo osporavali rad CIK-a, ali smo ipak pristali i izlazili na izbore. Ovo o poništavanju izbora je politička odluka. Rješavamo pitanja zapošljavanja u Srebrenici, prije svega u Banju Guber. Moramo popraviti infrastrukturu. Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti, jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi.

Čuo sam da dolaze bošnjački lideri pa su, onda, otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu. Gdje je novac za Srebrenicu o kome se govori? Ja to ne znam. Ko njime upravlja, ja ne znam – kazao je Dodik, javlja “Oslobođenje”