Dodik posljednji đavolji Putinov advokat, brani neodbranjivo čak i u Briselu: Bosanski Srbi odbijaju potpisati Dokument o budućnosti BiH zbog Rusa

0

Neću dozvoliti da se potpiše bilo kakav politički dokument u kome se na bilo koji način kvalifikuju sukobi u Ukrajini, poručio je danas iz Brisela predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je na svom Twitter profilu napisao i: “Za sve političare iz RS obavezujući su samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni”.

Dodik je na Twitteru napisao i da je prenio poruku visokom predstavniku EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Josepu Borrellu  tokom razgovora u Briselu da je Republika Srpska opredijeljena za mir i evropski put.

“U otvorenom razgovoru sa Josepom Borrellom  poručio sam da je RS opredijeljena za mir i evropski put, ali i da je naš zadatak da donosimo odluke koje neće ugroziti interes našeg naroda”, napisao je Dodik.

Sastanak u Briselu je u toku. Na stolu je potpisivanje dokumenta o ključnim pitanjima za BiH koji bi trasirali naš put ka EU. Ideja domaćina je pokušaj vraćanja evropskog puta BiH u fokus interesovanja domaćih lidera.

Na sastanku iz Republike Srpske učestvuju lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i PDP-a Branislav Borenović.

Sastanku iz Federacije BiH prisustvuju predsjednik i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, te lideri DF-a Željko Komšić, stranke Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a BiH Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto i Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Sastanku se nisu odazvali lider HDZ-a Dragan Čović, lider SBB-a Fahrudin Radončić i lider SDS-a Mirko Šarović. Čović je rekao da “nema smisla biti na sastanku koji promovira dva bošnjačka člana Predsjedništva”.