21.06.2024.
HomeNovostiDodik možda mijenja dlaku, ali ne i ćud: "Sve što je...

Dodik možda mijenja dlaku, ali ne i ćud: “Sve što je na prostoru RS-u ne pripada BiH i neće nikada pripadati BiH!”

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je kako je za Osmorku veoma loše što se Zlatko Lagumdžija i Damir Arnaut spominju kao novi ambasadori Bosne i Hercegovine.

Istakao je kako neke ljude iz Osmorke već zna dok neke druge, poput Elmedina Konakovića, tek upoznaje.

– Pošto je poznato da mi dijelimo određene političke poglede sa HDZ-om, dobro je da se držimo zajedno sa HDZ-om u pogledu predstavljanja na nivou BiH. Otišli smo u Mostar i bili smo u Banjoj Luci i dogovorili da ćemo to zajedno donositi. Onda su se pojavile neke Šestorke, Osmorke, ne znam ni ja dokle će to doći. Neke ljude znam. Konakovića tek upoznajem. Veoma je loše za Osmorku i BiH ono što se spominje, da bi Lagumdžija i Arnaut mogli biti ambasadori, rekao je Dodik.

Govoreći o Zakonu o nepokretnoj imovini RS-a, lider SNSD-a je istakao kako zakona o imovini na nivou BiH neće biti. Istrajan je u konstataciji da sve što se nalazi na prostoru RS-a pripada RS-u.

– Neće se desiti da se na nivou BiH donese zakon o imovini koji kaže da su šume vlasništvo BiH. Ne, šume na prostoru RS-a pripadaju RS-u. Sve što je na prostoru RS-u ne pripada BiH i neće nikada pripadati BiH. Ako je ovo mjera moje promjene, vi zaključite da li se ja mijenjam ili ne mijenjam, kazao je on.

Komentarisao je i SDP-ov prijedlog za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda. Riječ je, kako je već ranije prenesno u medijima, o Igoru Stojanoviću.

– Njihov zahtjev je da budu predstavljeni ovdje u Banjoj Luci, a tamo imaju Srbina koji ispunjava njihove zahtjeve koji je više antisrpski nastrojen nego što bi se očekivalo. U tom pogledu apsolutno to nije sreća. Ta jedna građanistička strutkura kod Bošnjaka je opasnija nego ove ultranacionalne partije kao što je SDA, istakao je Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti