Dodik ismijan zbog jadikovke o teškom životu svoje porodice: Pokrenuta “akcija” prikupljanja pomoći

0

Kćerka svojih četvero djece hrani od kafane koja pravi samo gubitke, a za koju mora plaćati zakup, dok je sin nezaposlen. Ovo nije životna priča nekog ubogog Bosanca ili Hercegovca, koji živi na granici siromaštva. Ovako je danas u Narodnoj skupštini  RS-a svoju porodičnu situaciju predstavio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Naravno, nije trebalo puno čekati da na društvenim mrežama ovo njegovo lamentiranje sasvim zasluženo bude izvrgnuto ruglu. Način na koji su ismijane ove njegove riječi zavisio je isključivo od kreativnosti pojedinaca.

Tako je korisnik Twittera Nedjo Lepir na stranici Gofundme.com pokrenuo internet akciju prikupljanja pomoći pod nazivom “Pomozimo mlade nezaposlene “Dodike”.

U obrazloženju ove akcije Lepir je napisao:

– Ja sam Nedjo Lepir i pokrećem ovo čudo prije svega iz sprdnje i zaj….cije i ako neko kojim slučajem donira nešto, obećavam da ću sve proslijediti za liječenje djece kojima je taj novac potreban.

Za pet sati je prikupljeno 85 eura pomoći, od planiranih 500 eura, a među onima koji su se uključili u ovu akciju je i Ivana Korajlić.

Bilo je i onih koji su na drugačiji način “pomogli” Dodikovoj “fameliji”. Naprosto su objavljivali fotografije novčanica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here