23.06.2024.
HomeNovostiDodik i danas u Srebrenici negira genocid: Priča da je ubijeno 8.300...

Dodik i danas u Srebrenici negira genocid: Priča da je ubijeno 8.300 pripadnika bošnjačkog naroda je potpuna laž

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i delegacija Vlade RS, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem, položili su danas vijence na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju.

Dodik je rekao da su danas došli u Bratunac i Srebrenicu kako bi skrenuli pažnju na “istorijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu”.

– Na činjenicu koju moćni u svijetu i naše komšije potpuno zanemaruju, a to je da je u zločinima koje je počinilo muslimanska struktura na ovim prostorima stradalo 3.500 Srba i da za te zločine niko nije odgovarao, istakao je Dodik nakon polaganja vijenaca.

Dodik je istakao i da su danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN inicirano donošenje rezolucije “u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica”.

– Na jedan skriven način, koji je veoma lukavo smišljen, kako bi se kroz istoriju obilježavao dan navodnog genocida u Srebrenici, a to ne podrazumijeva, naravno, činjenicu stradanja Srba na ovim prostorima, rekao je Dodik.

On je naglasio da je priča o Srebrenici od početka lažno konstruisana.

– Priča da je ubijeno 8.300 pripadnika bošnjačkog naroda je potpuna laž. Sve ove godine nisu uspjeli da dokažu da postoji taj broj. Moram reći da nam je žao za svaku žrtvu i bošnjačku, a srpsku pogotovo. Boli nas nepravda i nemoguće je da su ozbiljni ljudi svijeta prihvatili ovakvu lakrdiju, rekao je Dodik.

On kaže da se rezolucijom srpskom narodu pokušava nametnuti kolektivna krivica.

– Naravno, kolektivne odgovornosti nema. Kako je moguće da se u Ujedinjenim nacijama proglašava dan sjećanja, ako je neko individualno činio zločin. To nije zabilježeno u svjetskoj istoriji, naglasio je Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti