05.03.2024.
HomeNovostiDjevojka porijeklom iz Banja Luke uhapšena u Australiji: Aleksija Vračar optužena za...

Djevojka porijeklom iz Banja Luke uhapšena u Australiji: Aleksija Vračar optužena za trgovinu drogom vrijednom 300 miliona dolara

Aleksia Vračar (24), porijeklom iz Banje Luke, uhapšena je u Sidneju u Australiji zbog umiješanosti u krijumčarenje narkotika, prenose australski mediji. 

Banjalučanka je, kako prenose strane agencije, bila dio organizacije koja je krijumčarila bočice s čilijem, a u kojima je bila sakrivena droga. Istražitelji su u četvrtak u njenom stanu zaplijenili oružje, 650.000 australskih dolara, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobitele, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australski ”News”. 

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sidneju. 

  Australske vlasti tvrde da je pošiljka iz SAD sa 768 boca ljutog sosa bila puna narkotika. Naime, policija je testiranjem utvrdila prisustvo metilamfetamina, koji je među narkomanima poznat kao ice (led).

  Vještačenjem je utvrđeno da ljuti sos sadrži oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

  Uz Banjalučanku su optužena još četvorica muškaraca, a ona je pomoću lažnih dokumenata otvorila četiri firme za uvoz, da bi se olakšao promet droge.

  Vračar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara. 

  Reklamni prostor

  Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

  Posljednje vijesti