19.05.2024.
HomeNovostiPosljedice zemljotresa: Dijete iz Zagreba u teškom stanju, nije preminulo

Posljedice zemljotresa: Dijete iz Zagreba u teškom stanju, nije preminulo

Dijete je pronađeno u Đorđićevoj 13, a po dolasku hitne pomoći nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Rojić je potvrdio da je dijete u teškom stanju, ali da nije mrtvo.

“Vrlo brzo nakon prvog potresa dijete je dovezeno u bolnicu, rađena je reanimacija i u ovom času, rade se potrebne pretrage, dijete je u kritičnom stanju, ali nije preminulo”, kazao je Goran Rojić iz Klajićeve bolnice.

Podsjećamo, hrvatski mediji su ranije objavili da je dijete povrijeđeno uslijed otpadanja dijela krova, a iz Zavoda za hitnu medicinu objavili su da je po dolasku u bolnicu konstatovana smrt. Srećom, ova informacija nije tačna.

U tri potresa koji su jutros pogodili glavni grad Hrvatske povrijeđeno je nekoliko osoba, ali nadležni organi navode da je riječ o lakšim povredama.

Prilikom zemljotresa je pričinjena velika materijalna šteta na zgradama i automobilima, a građani su izašli na ulice, među njima su i porodilje s bebama. Žene koje su pred porod bit će primorane da rode u automobilima ili kolima hitne pomoći.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite i policije apelovano je na građane da budu pribrani, da se toplo obuku i da drže odstojanje jedni od drugih.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti