Dezorijentirani politikantski dvojac bez kormilara: Bešlagić i Karadžin o svemu ništa, o ničemu svašta

0

Politikantski dvojac iz Naše stranke Selim Bešlagić i Zvjezdan Karadžin danas su održali potpuno besmislenu i konfuznu press konferenciju u Tuzli. O svemu nisu rekli ništa, a o ničemu su govorili svašta. Potpuna logoreja bez veze sa logikom, stvarnošću, mozgom…

Na početku su se nemušti govornici posuli pepelom po glavi ističući da će prihvatiti Odluku OHR-a o pokušaju smjene Skupštine i Vlade TK na nelagalno sazvanoj sjednici predstavnika SDP, PDA, SBB i Naše stranke.

Onda je Selim Bešlagić pokušao od sebe napraviti žrtvu, navodeći kako mu prijete. Ko mu prijeti, to nije odgovorio. Očigledno mu je bio cilj od sebe napraviti žrtvu kako bi izbjegao sankcije za pokušaj rušenja Ustavno-pravnog poretka u kome je učestvovao. Nije Bešlagić htio, ili nije smio otkriti imena onih koji mu prijete. Baš šteta za takvog neustrašivog domoljuba i patriotu…

Na novinarsko pitanje zbog čega je Naša stranka ušla u političku priču koja je od samog početka bila konfuzna, Bešlagić je kazao da su to morali učiniti zbog principa koje nisu željeli prekršiti.

“Jednostavno, došli smo u situaciju u kojoj smo se našli u priči o kojoj pričate. Zato mislim da neko mora reći svoje. Mislim da je korektno da sačekamo mišljenje i ako se ispostavi da nismo u pravu, mi ćemo podnijeti konsekvence odgovornosti. To je jedino što vam mogu obećati”, kazao je Bešlagić.

A, onda je na red došao kvaziekspert Zvjezdan Karadžin. Ni njemu samom nije jasno o čemu je govorio. Kvaziekspert za rudarstvo i zaštitu okoliša vrtio je fraze o većini i manjini i pokušao objasniti svoje maglene vizije o demokraciji:  “Fizički nemaju većinu pa se postavlja pitanje zbog čega ne prate postulate demokratskih društava gdje u političkom svijetu vlada pravilo da većina vlada nad manjinom. Naša stranka kao opoziciona u datom stanju ima obavezu i želi da pomogne u uspostavljanju skupštinske većine i funkcionisanju zakonodavne i izvršne vlasti u punom kapacitetu. To je obaveza odgovorne politike i u svim procesima učestvujemo iz tih razloga, a ne nekih drugih”, kazao je Zvjezdan Karadžin, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke. A, u stvari iza svega stoji neutaživa Karadžinova želja za vlašću i pokušaj da se po svaku cijenu negdje “uhljebi”. Kao nositelj liste NS za lokalne izbore doživio je epski debakl, ne osvojivši dovoljan broj glasova, jer ga je sa posljednjeg mjesta na listi pobijedio Bešlagićev unuk – Omer Berbić. Ne ušavši u Gradsko vijeće Tuzla, deprimirani Karadžin vrši pritisak na Bešlagića da ga “ubaci” u Skupštinu ili Vladu TK, po svaku cijenu. Sada svoju sujetu i neostvarene ambicije pravda “višim demokratskim principima”. Samoproglašeni ekspert i samoproglašeni demokrata Zvjezdan Karadžin.