14.07.2024.
HomeNovostiDetalji nesreće kod Mostara

Detalji nesreće kod Mostara

Četiri osobe su stradale, a više je povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Mostara, tačnije na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala, potvrdila je to za N1 kantonalna tužiteljica Tanja Marčinko.

Kako je dalje kazala, jedna djevojčica je u teškom stanju, ali prema posljednjim informacija stanje se stabilizira i operirana je u SBK.

“Što se tiče stradalih, danas će se obaviti jedan dio obdukcija, a sutra nastavak”, dodala je Marčinko.

MUP HNK je saopćio da su u nesreći učestvovali L.Š.(2000) sa vozilom „BMW“, B.K.(1987) sa vozilom „Renault Scenic“, M.P.(1976) sa vozilom „BMW X5“ i M.D.(1991) sa vozilom „Mercedes“. Tom prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila „Renault Scenic“ B.K. , njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K.(2013) dok je G.K.(2019) zadobila teške tjelesne povrede . Također , smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ M.P. , dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila „BMW“ L.M.(1987), R.V.(1977) i K.J.(1998).

Kako se moglo čuti nezvanično, do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i alkohola.

Policijski službenici Sektora za promet provode sve zakonom predviđene mjere i radnje kako bi se slučaj rasvijetlio. Saobraćaj je jučer zbog uviđaja bio zatvoren gotovo pet sati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti