27.05.2024.
HomeNovostiDa li će iko odgovarati: Nestručno miniranje kamenoloma izazvalo odron u kome...

Da li će iko odgovarati: Nestručno miniranje kamenoloma izazvalo odron u kome su dvije osobe povrijeđene i uništena tri automobila

U aktiviranju klizišta u naselju Bijela kod Mostara jučer su povrijeđene dvije osobe. Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite, do aktiviranja klizišta je došlo u ranim večernjim satima, oko 18.30 sati, kada je velika količine kamena zbog miniranja kamenoloma završila u rijeci.

– Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim. Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema – saopćeno je iz FUCZ-a.

Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba se nalazila na obali u trenutku nesreće. Obje osobe su medicinski zbrinute – navodi se u saopćenju FUCZ-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti