14.07.2024.
HomeNovostiDa li su Ilić, Berbić, Lugavić privatizirali tuzlanski SDP: Lista kandidata...

Da li su Ilić, Berbić, Lugavić privatizirali tuzlanski SDP: Lista kandidata – amatera (FOTO)

Dugo očekivana lista Gradske organizacije SDP-a kojom rukovodi Slađan Ilić za predstojeće izbore objavljena je prije nekoliko dana. Javna je tajna da u ovoj partiji vlada rat između poslušnika predsjednika Ilića, te odanih dugogodišnjih saradnika Jasmina Imamovića.

Sada je to i ozvaničeno kada se na listi nisu našla imena: Alena Kapidžića, Merime Softić, Miodraga Tanasilovića, Alena Ovčine koji su u proteklom periodu otkazali poslušnost Slađanu Iliću i vladaru iz sjene Aidu Berbiću, kao i aktuelnom gradonačelniku Zijadu Lugaviću. To se moglo i zaključiti prilikom glasanja na Gradskom vijeću da je nekadašnji bastion razbijen u dva tabora, čak su neke važne odluke donesene uz pomoć glasova opozicije, jer vladajuća stranka uz svoje koalicione partnere nije imala dovoljno ruku. Za razliku od Kapidžića, Softić, Tanasilović i Ovčine, na listi se našlo ime njihovog kolege Elvira Bijedića, ali prema dosadašnjim saznanjima on je odbio da bude na istoj, te se stavio na stranu svojih kolega, ili je bio nezadovoljan statusom?

Navodno još nekolicina bitnih ljudi je odustalo, te nije prihvatilo, poput bivšeg ministra obrazovanja u Vladi TK Elvisa Barakovića koji se našao na samom dnu Ilićeve liste koju u velikoj većini čine amateri u političkom životu.

Da li  se trojac bez kormilara Ilić, Lugavić i Berbić digli iznad partije, gdje provode samovolju i borbu za fotelje i sprovode lične interese?

Dok iz drugog tabora vlada čutnja i tiha patnja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti