Da li se Sadik i DF vole tajno: Mešalić se ograđuje od Ahmetovića, a ovaj se ograđuje od DF-a!?!

0

Kako je propali političar Sadik Ahmetović postao direktor Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli još uvijek nije jasno ljudima koji su izvan mešetarenja u stranačkim vrhovima.

Zna se da je Ahmetović napustio SDA, pa je prešao kod Senada Šepića u Nezavisni blok, i da se nedugo nakon toga, na ružan način razišao sa Šepićem i naprasno “izgubio” sve stranačke kartice.

Zna se da se nudio za načelnika Srebrenice, kao i da se to nije dopalo njegovim nekadašnjim gazdama u SDA, kao i nekim od klanova politikantskih grupa u Srebrenici koji godinama zloupotrebljavaju tragediju Srebreničana i od toga dobro žive, kao što je slučaj i sa samim Ahmetovićem.

Zna se i da se Ahmetović žalio da je jedini doktor nauka na birou rada u Srebrenici, ne pominjući pri tome, odkud i kako njegov nagli akademski uspon, kao ni nekretnine u Tuzli i Sarajevu, ministarske i poslaničke plaće i paušale, kao ni prihode od “bijelog hljeba” u izniosu većem od 51 000 KM.

Kako god bilo, evo Sadika u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli, iako je bio istraživan zbog seksualnog napastvovanja maloljetnice iz Bratunca, o čemu je prije nekoliko godina brujala javnost, mediji, pravosuđe i nevladine organizacije.

To je epizoda iz Sadikovog života koja ga ne preporučuje za rad sa djecom. Otuda i pitanje kako se Ahmetović usudio da konkuriše na poziciju direktora ustanove koja brine o nezbrinutoj djeci?

Znajući to, građani Tuzle negoduju i organiziraju se preko društvenih mreža, jer ne žele da u njihovom gradu Sadik Ahmetović radi bilo šta sa djecom. Iz razloga predostrožnosti.

Upućeni kažu da je u stranačkoj raspodjeli funkcija mjesto direktora u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli pripalo DF-u, ali Mahir Mešalić iz DF-a to demantuje: ˝O imenovanju Ahmetovića ništa ne znam, osim što sam saznao da je bio jedini kandidat na konkursu. Lažu da je član DF-a, jer nije… Čak niti jedan član Upravnog odbora Doma za nezbrinutu djecu nije član DF-a. Ovo što se dešava je histerija i pritisak stranaka kao što su Naša stranka, Narod i pravda i ostalih u službi HDZ-a, koji poturaju laži prema DF-u ne bi li DF izašao iz vlasti˝,  kaže Mahir Mešalić, šef Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona za Faktor.

S druge strane, Ahmetović negira da je član DF-a, niti bilo koje druge stranke.

Kako su novinari istražili, i samo imenovanje direktora Doma prošlo je bez zvanične objave iz Vlade TK, odnosno da se nije pojavilo u zvaničnim saopćenjima.

Nezvanično se može čuti kako je Ahmetović smetao vrhuški SDA i njihovim planovima za povratak Ćamila Durakovića ne mjesto načelnika u Srebrenici, i da su ga zbog toga uhljebili u Tuzli.

Da li će se stvar razjasniti u neminovnom dijalogu nezadovoljnih građana sa čelnicima TK – Tulumovićem i Vujovićem, ili će se ova međustranačka manipulacija oko uhljebljenja Ahmetovića i dalje vući među drugim aferama u BiH?

Da li će akteri ove priče imati snage da javnosti kažu istinu i tako poštede jedni druge međusobnog provlačenja kroz blato?