13.04.2024.
HomeNovostiDa li će "Trojka" izgubiti vast zbog Uzunovića: Živopisni Ramo Isak već...

Da li će “Trojka” izgubiti vast zbog Uzunovića: Živopisni Ramo Isak već se ograđuje od njega

Ministar unutrašnjih poslova entiteta F BiH Ramo Isak objavio je da nema nikakve veze sa danas saslušanim federalnim zastupnikom Kenanom Uzunovićem.

“S obzirom na brojne medijske upite dužan sam istaći kako zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenan Uzunović nije i nikada nije ni bio član političke stranke Snaga naroda”, objavio je Isak.

On, međutim, nije naveo da je Uzunović u zajedničkom klubu s zastupnikom Snage naroda Arnelom Isakom i predsjednicom Pokreta demokratske aktivnosti Elzinom Pirić.

Isak i Pirić kandidirali su Uzunovića za poziciju dopredsjedavajućeg Federalnog parlamenta. Prvotno, tu je trebao doći Arnel Isak. No, kasnije su poziciju, iz sebi znanih razloga, ponudili Uzunoviću i zvanično ga predložili.

Podsjećamo, u toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog ispitan je federalni zastupnik Kenan Uzunović kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

Predmet protiv Kenana Uzunovića formiran je još prije nepunih devet mjeseci, odmah nakon što je tijesnom većinom izabrana aktuelna Vlada Federacije BiH čiji je izbor podržao i zastupnik Uzunović. Uzunović je javno ustvrdio da je prije glasanja bio pod velikim pritikom da ne podrži izbor akteulene Vlade, te da mu je u dva navrata nuđen milionski mito za uskraćivanje svog glasa. Uzunović je kazao da su mu mito nudili visokopozicionirani funkcioneri SDA i tajkuni bliski toj prtiji, no nije želio otkriti njihova imena.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti