14.07.2024.
HomeNovostiCrnogorci zabranili emitovanje jutarnjeg programa srbijanske televizije Pink

Crnogorci zabranili emitovanje jutarnjeg programa srbijanske televizije Pink

Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je emitovanje programskog sadržaja “Novo jutro” srbijanske režimske televizije Pink na šest mjeseci, a u okviru koje je u subotu emitovan skandalozan programski sadržaj koji se odnosio na avgustovsku tragediju na Cetinju, prenose crnogorski mediji.

Odluka je donijeta na današnjoj elektronskoj sjednici.

U prvom pokušaju na sjednici održanoj u utorak nisu bila prisutna dva člana Savjeta.

Današnjoj elektronskoj sjednici prisustvovalo je četvoro od pet članova Savjeta AEM. Odluku o zabrani emitovanja podržalo je njih troje – Milan Radović, prof. dr Andrijana Nikolić i Edin Koljenović. Uzdržan je bio predsjednik Savjeta AEM Branko Bošković.

Rajko Todorović nije učestvovao na elektronskoj sjednici zbog tehničkih problema.

Podsjetimo, u pomenutom programskom sadržaju televizije Pink, koji je emitovan i u Crnoj Gori, na spekulativan i senzacionalistički način izvještavano je o tragediji na Cetinju, tokom koje je Vuk Borilović ubio 10, a ranio šest sugrađanki i sugrađana, nakon čega je i sam ubijen.

Inače, ovaj program, kao i dobar dio programa režimskih televizija u Srbiji, obiluje skandaloznim nacionalističkim i senzacionalističkim sadržajem, česti gosti su ratni zločinci, velikosrpski nacionalisti i pseudo stručnjaci za razne oblasti od historije pa do medicine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti