Crnogorci postavili preciznu dijagnozu: “Dodikova inteligencija najveći je protivnik srpskog naroda…”

0

Osude izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika stižu iz susjedne Crne Gore.

Nakon još jednog mini intervjua za tabloidnu televiziju “Pink”, u emisiji ciljano napravljenoj kako bi se pokušalo osnažiti nekoliko već temeljno razbijenih neistina, lako je zaključiti kako je Dodikova inteligencija najveći protivnik srpskog naroda, saopštili su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na posljednje izjave Milorada Dodika, koji tvrdi da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, dok smatra da je Aleksa Bečić loš prema Srbima.

– Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom, već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam videoservis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće: “Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica!” Savršeno dobro zna, kaže Milorad – ističu iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik danas zamijenio “patriotskim” lažima.

– Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo, dakle, da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Georg Orwell je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali, Dodiku očito, osim inovacije i umijeća, fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laže i ništa više – ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.

– Za one “obične” Crnogorce i Srbe, one ljude koji decenijama biju egzistencijalne bitke i kojima je više preko glave lažnih patriota, koji su lukrativnim patriotima koji politiku baziraju na emotivnim prevarama svog naroda, tako nebitni, Aleksa Bečić je danas heroj. A heroj je, jer u temelju njegove politike stoje istina i otpor prema podanicima, hrabrost da se ne kalkuliše i, najvažnije od svega, istinska dobra namjera – poručuju Demokrate.

Oni su za kraj poručili da sve navedeno “fantastično dobro znaju lukrativci i pripejd i postpejd patrioti, zato im je Aleksa najveći problem”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here