14.06.2024.
HomeNovostiCrnadak vidi "crnilo" nad RS-om: Neće biti Zakona o imovini na narednoj...

Crnadak vidi “crnilo” nad RS-om: Neće biti Zakona o imovini na narednoj sjednici Skupštine, nešto se krupno dešava

Održan je kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je opozicija insistirala na odgovoru, zašto na narednoj sjednici nema Zakona o nepokretnoj imovini RS, koji je povučen na prethodne sjednice od strane premijera Radovana Viškovića.

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS, rekao je da su dobili obećanje kako će zakon biti u proceduri na nadolazećoj sjednici, nakon dodatnih konsultacija.

– Mi smo već postavili pitanje u formi poslaničkih pitanja i javno smo pitali premijera. I danas postavljamo pitanje. Sa kim se trguje, pregovoara i sa kim se dogovaraju stvari od najvećeg mogućeg interesa za RS kao što je nepokretna imovina? I evo vam eskluziva. Ministra pravde i generalnog sekretara ministarstva smo pitali na kolegijumu, da li će zakon biti na nekoj od narednih sjednica do kraja godine. Neće! Nešto se krupno dešava”, kaže Crnadak.

On kaže da ako se zakon predlaže u hitnoj proceduri, onda je nešto strašno hitno, prenosi N1.

– Čak ne daj bože opasno po RS. Od ogromne važnosti. Nakon toga se u 5 do 12 zakon povlači radi konsultacija i to traje već ko zna koliko. Taj zakon ima 6 članova i stao je na jedan i po papir formata A4, dodao je Crnadak.

On je zaključio kako nisu predstavnici Vlade htjeli da odgovore zašto zakona neće biti na narednoj sjednici i poručio kako vlast na čelu sa SNSD-om pregovara nešto za svoju korist, a ulog je nepokretna imovina RS.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti