14.07.2024.
HomeSportČovićevi "Europejci" izazvali haos u Tirani: Navijači Zrinjskog flašama i stolicama gađali...

Čovićevi “Europejci” izazvali haos u Tirani: Navijači Zrinjskog flašama i stolicama gađali albansku policiju

Navijači Zrinjskog iz Mostara sukobili su se sinoć s policijskim snagama ispred stadiona “Air Albanija”, nakon završetka utakmice u okviru Konferencijske lige koju je prvak BiH igrao protiv Tirane.

Na snimkama koje je objavio Euronews Albania vidi se da navijači bacaju predmete poput stolica i staklenih flaša u pravcu policije. U međuvremenu, policija je upotrijebila suzavac da rastjera navijače.

Za sada nije poznat razlog koji je doveo do incidenata. Nekoliko navijača je nakon intervencije policije privedeno, a na stadionu je bilo oko 50 Ultrasa.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavili snimci nereda i privođenja navijača, ali i policijske brutalnosti.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavili snimci nereda i privođenja navijača. Također se na snimku vidi se i kako pripadnici osiguranja šutiraju nogom jednog navijača Zrinjskog dok on leži.

Na terenu je posla imale i ekipe hitne pomoći koje su pružile medicinsku njegu. Prema posljednjim informacijama, privedeno je 25 navijača Zrinjskog.

U sukobima je povrijeđen policajac, kao i navijač, koji se nalaze u bolnici, pod nadzorom ljekara, van životne opasnosti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti