Cijene u Neumu: Kafa 2.5 marke, suncobran 6, kugla sladoleda 1.5…

0

Novinar Almir Terzić objavio je na svojoj Facebook stranici kratku analizu cijena u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na jadranskoj obali.

On je naveo cijene osnovnih proizvoda i usluga – važno, posebno u vrijeme otežanog turističkog izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Puno vas mi je pisalo i piše s pitanjem isplati li se doći u Neum i kakve su cijene. Smještaj u hotelu Sunce 4 zvjezdice u renoviranim sobama su 100 KM po danu, po osobi (dakle za dvoje dan 200 KM). Sobe su fine, s pogledom na more, hrana je solidna. Ležaljke i suncobran se plaćaju po 6 KM po danu i na bazenu i na plaži (dakle 18 KM dnevno dvije ležaljke i suncobran). (u Makarskoj sam prošli mjesec plaćao isto 90 kuna dnevno”, napisao je Terzić i nastavio:

‘Kafa je 2,5 KM, recimo kokta 3,5 KM 0,33 mala flašica. (Dakle kafa i kokta će vas koštati 6 KM, odnosno 12 KM za dvoje). (u Makarskoj sam isto plaćao 46 kuna). Flašica kole od 0,5 litara je 1,5 KM, koliko košta i 1,5 litara vode. Kugla sladoleda je 1,5 KM. Od sadržaja tu je vožnja mini podmornici 15 KM i vožnja broficom 10 KM. Eto, na vama je da procijenite”, napisao je on.