CIA OBJAVILA ŠOKANTNE PODATKE: Vuk Jeremić i sin Joe Bidena umiješani u veliku aferu u Americi

0

Američka CIA (Centralna obavještajna agencija) objavila je podatke o tome kako je lider Narodne stranke Vuk Jeremić umiješan u velike korupcionaške afere porodice Biden sa kineskim kompanijama, prenosi RTV BN.

Oni su objasnili detaljnu šemu na koji način su Jeremić i članovi porodice Biden dobijali milione dolara, kao i na koji način su pokušavali sakriti tragove novca uz konstataciju da sada nadležni organi moraju djelovati i ne mogu više gurati pod tepih ovu dokazanu korupciju.

Jeremić je još prije nekoliko mjeseci dobio zvaničan poziv da svjedoči u istrazi koju sprovodi odbor američkog Kongresa o poslovima članova porodice američkog predsjednika Josepha Bidena, što je on odbio pravdajući se da su u pitanju politički obračuni u SAD.

No, sada je CIA na press konferenciji iznijela nedvosmislene podatke o Jeremićevoj umiješanosti u korupcijski skandal sa Hunterom Bidenom, sinom američkog predsjednika.

Oni su također napravili i detaljan grafički prikaz House Oversight-a kojim se objašnjavaju mahinacije Jeremića i Bidena i način na koji su radili, uz konstataciju da ako sve djeluje komplicirano i zamršeno, namjenski je tako rađeno kako bi se skarili tragovi novca.

“Ove šeme se ponavljaju i jasno pokazuju da su tačno znali šta rade i kako to da urade, i to više puta širom svijeta. Ako vam djeluje i zvuči komplicirano da se shvati, to je zato što je namjenski tako rađeno kako se ne bi mogli pratiti tragovi novca.

Pokazat ćemo veze kako je kineska strana bila povezana sa srpskim političarem Vukom Jeremićem, koji je prvi put pokušao upoznati predstavnike kineske kompanije sa Bidenom 2015. Naime, od augusta 2015. do juna 2016. kineska energetska kompanija je proslijedila Jeremićevoj kompaniji 3 miliona dolara”, naveli su na konferenciji predstavnici CIA.

Kako su dodali, kada se Jeremić 2016. kandidirao za generalnog sekretara UN, obratio se Hunteru Bidenu.

“Kasnije, juna 2016. Jeremić je pisao Hunteru Bidenu i pitao da li se može sastati sa potpredsjednikom za nacionalnu sigurnost Colinom Holom u vezi sa izborima u UN. Sastanak se očigledno desio jer je 2. jula 2016. Jeremić obavijestio Huntera da njegov sastanak sa Colinom nije dugo trajao, ali da misli da nije loše prošao.

Dalje, marta 2017. ista kineska kompanija koja je poslala Jeremiću 3 miliona dolara, poslala je 3 miliona i jednom od Bidenovih saradnika, a procenat novca su dobili i Hunter Biden, James Biden, Haily Biden”, navode iz CIA.

Podsetili su i da je Komitet pisao Jeremiću, ali je on odbio saradnju, te poručili da sada pored svih dokaza koje su iznijeli, porodica Biden mora odgovarati.

Jeremić se, prema dokumentima koje su objavili mediji, viđao sa ljudima zaduženim za sigurnost i odbranu u vrhu establišmenta SAD i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao – generalni sekretar UN.

Hunter Biden zatražio je pomoć od Colina Cala, savjetnika za nacionalnu sigurnost tadašnjeg potpredsjednika SAD Josepha Bidena, njegovog oca i aktuelnog predsjednika SAD, kako bi osmislili “šemu” da pomognu srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni sekretar UN-a.

Hunter je ugovorio sastanak Jeremića sa Calom, koji je sada podsekretar odbrane za politiku u Pentagonu. Jeremić je u to vrijeme tražio američku podršku na predstojećim izborima za generalnog sekretara UN.

Colin Cal je inače prokosovski lobista, koji se u SAD viđao i sa ministrom odbrane Kosova da im zahvali za stabilnost i jačanje snaga.

Biden je, inače, 2017. ušao u unosan zajednički poslovni poduhvat sa CEFC-om, a sumnja se da je veza u svemu i Jeremić, prenosi RTV BN.