21.07.2024.
HomeNovostiČetnici u Pljevljima divljaju kao i devedesetih - napadaju Bošnjake i uništavaju...

Četnici u Pljevljima divljaju kao i devedesetih – napadaju Bošnjake i uništavaju im imovinu

Pripadnici opozicionih partija demolirali su danas više objekata građana islamske vjeroispovjesti u Pljevljima dok su “slavili” pobjedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Napadnuta su i dva muškarca.

Neredi u ovom gradu traju od sinoć, otkako je opozicija proglasila pobjedu.

Kamenovano je nekoliko lokala čiji su vlasnici islamske vjeroispovijesti, a bivši član Bošnjačke partije i njegov otac jutros su napadnuti.

Ispred kancelarije Demokratske partije socijalista koja je kamenovana i demolirana parkiran je traktor i blokiran put u tom dijelu grada, piše crnogorski portal Standard.

Uništene su i kancelarije Socijaldemokrata u tom gradu, jedno policijsko vozilo, a sve su uradili građani, pripadnici opozicije kako se navodi, u majicama “Ne damo svetinje – srpska čast”.

Podsjetimo da je od donošenja Zakona o vjeroispovijesti u Crnoj Gori “stanje uzbune”. Srbi koji žive u ovoj državi su se pobunili protiv zakona, organizovali su stotine protesta, litija i autolitija.

Generator litija je uglavnom bila Srpska pravoslavna crkva i srpski građani kojima je cilj “odbrana” imanja ove crkve, a što bi novim zakonom trebalo, između ostalog, pripasti Crnogorskoj crkvi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti