Čestita Crnogorka podučila nečasne bosanske političare: Republika Srpska nije i nikad neće biti država, nego samo dio teritorije

0

Draginja Vuksanović-Stanković, zastupnica u Parlamentu Crne Gore bila je gošća na Hayatu. Sa njom su razgovarali o njenom oštrom odgovoru svima onima koji negiraju genocid u Srebrenici.

Kazala je šta misli o poštovaocima entiteta RS, te onima koji negiraju državu BiH. Na početku je kazala da je nije strah zbog svega što priča, jer zna da govori istinu.

Za mene je istina da je Bosna i Hercegovina suverena država, a RS samo entitet i dio teritorije BiH. Zato sam i ustala u crnogorskom parlamentu, s obzirom da predsjednik Skupštine Crne Gore kao drugi čovjek ove države, nije reagovao na vrlo ružne komentare jednog od zastupnika iz vladajuće većine, ustala sam i jasno sam poručila da ne smijemo dozvoliti da se u parlamentu Crne Gore vrijeđa identitet nama prijateljske i komšijske BiH, da je BiH država, a da RS nije i nikada neće biti država nego samo dio teritorije BiH. To sam spremna da kažem svugdje i na svakom mjestu – poručuje na samom početku Vuksanović-Stanković.

Osvrnula se i na nedavnu posjetu premijera Crne Gore našoj zemlji, a posebno Banjoj Luci.

– Znam što su međunarodne obaveze Crne Gore i svi ih moramo poštovati, a to je ono što osjećam zaista intimno i zahvaljujem se svima koji su prepoznali tu hrabrost u onoj istini koju sam ja poslala, i moramo svi znati ono što je zaista istina. Kada ste entitet jedne teritorije, ono najmanje što se očekuje od RS-a je da poštuje suverenitet BiH, a ne da se ponaša kao da je suverena država. Mi smo imali priliku da vidimo da je i premijer Crne Gore, gospodin Krivokapić, dolazeći u zvaničnu RS-u, prisustvovao sastanku i dozvolio sebi da na tom sastanku iza njega stoji zastava RS-a i države Crne Gore. Ja sam se pitala gdje je zastava države Bosne i Hercegovine. Da sam bila na mjestu premijera, ustala bih i ne bih dozvolila sebi da prisustvujem takvom sastanku. Ono što je također izazvalo veliku buru i uticalo na mene kao zastupnice, to je diplomatski skandal kojeg je izazvao premijer Crne Gore kada je čestitao dan RS-a, razgovarajući telefonski sa predsjednicom tog entiteta gospođom Cvijanović. Ja i dalje ostajem čvrsto pri svome stavu, poštujem svačije mišljenje, ali ono što je istina da je BiH jedna država, a da je RS dio teritorije BiH, da nije država i da nikada neće biti država – izričita je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here