21.06.2024.
HomeNovostiČeškoj tenisačici ukinuli vizu i pritvorili je u hotelu s Đokovićem!

Češkoj tenisačici ukinuli vizu i pritvorili je u hotelu s Đokovićem!

 

Renata Voráčova, osvajačica 11 WTA naslova u paru, ušla je u Australiju na temelju izuzeća jer je nedavno preboljela covid. Štoviše, nastupila je u srijedu na turniru u Melbourneu, a sad joj prijeti deportacija

Kad je Novak Đoković objavio da je dobio izuzeće za nastup na Australian Openu pa su na graničnoj kontroli u Melbourneu utvrdili da nije imao valjanu dokumentaciju za dobivanje australske vize, vlasti u saveznoj državi Victoriji krenuli su istraživati i druge tenisače koji su dobili izuzeće.

Voráčovu, 81. tenisačicu na WTA ljestvici parova, australska granična policija privela je i odvela u hotel Park u Carltonu, istom objektu u kojemu se nalazi i Đoković, javlja australski ABC News.

Priopćili su joj kako uskoro mora napustiti državu, ali nije poznato hoće li se žaliti na tu odluku. Ona je ranije dobila izuzeće za cijepljenje od australskog teniskog saveza jer je nedavno preboljela covid i oporavila se, pišu Australijski mediji.

Češko veleposlanstvo je u kontaktu s Voráčovom, ali nije službeno oglasilo. Renata je profesionalna tenisačica od 2000., a veće uspjehe ima u paru. Igrala je polufinale Wimbledona 2017. i treće kolo Roland Garrosa 2012. Osvojila je 11 WTA turnira i još deset puta izgubila u finalu.

U osmini finala pripremnog turnira za Australian Open u Melbourneu u srijedu je, u paru s Poljakinjom Katarzynom Piter, ispala od Nizozemke Pattinama Kerkhove i Australke Rodionove 6-2, 6-4.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti