Čelik nije dobio licencu

0

Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalsog saveza BiH na današnjoj sjednici nije izdala licencu NK Čelik za nastup u BH Telecom Premijer ligi BiH za narednu sezonu.

Zeničani na ovu imaju imati pravo žalbe Drugostepenoj komisiji, koja će naknadno donijeti konačnu odluku. U postupku licenciranja većini bh. klubova najviše poteškoća stvara finansijski kriterij. Premijerligaš sa “Bilinog polja” ove godine ušao je u dodatnu finasijsku krizu i probleme sa rješavanjem nagomilanih dugovanja nakon što se iz kluba u jednom trenutku povukao i strateški investitor iz Turske. NK Čelik je samo za porez dužan oko 2,6 miliona KM.

Prvostepena komisija razmatrala je i uslove za dobijanje licence za nastup u evropskim klupskim takmičenjima za narednu sezonu za koje Čelik takođe nije dobio odobrenje, ali ni Sloboda iz Tuzle, te Mladost iz Doboja kod Kaknja. Svi klubovi imaju pravo na žalbu na ovu odluku u roku od osam dana. BH Telecom Premijer liga BiH prekinuta je zbog pandemije virusa korona, a po trenutnom stanju na tabeli Čelik je na pretposljednjem mjestu u zoni ispadanja.