24.05.2024.
HomeSportČeferin: Bolje završiti sezonu bez publike, nego nikako

Čeferin: Bolje završiti sezonu bez publike, nego nikako

Nije popularno igrati bez navijača, ali bolje je sezonu završiti tako, nego nikako, rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Izjavio je da je sada izvjesnije da će fudbalska sezona u Evropi biti završena tokom ljeta, ali da će se gotovo je sigurno i neupitno igrati bez publike, kako se ne bi dala prilika koronavirusu za novo širenje.

”Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, te će se gotovo sigurno nastaviti igrati pred praznim tribinama na stadionima. U ovako teškim trenucima nastavak sezone ljudima bi donio neko zadovoljstvo, iako bi utakmice gledali samo putem TV prijemnika”, istakao je Čeferin, dodavši:

”Ekonomska šteta klubovima bila bi nezamisliva, ukoliko ne bismo uspjeli završiti sezonu. Shodno tome, čekamo dozvolu vlasti i nadležnih zdravstvenih institucija da utakmice igramo bez prisustva publike. Naravno, to nije dobro, ali je bolje nego ne završiti sezonu”.

Čeferin je naglasio da vjeruje da će se sezona okončati u avgustu, kao i da će naredna odmah potom startovati. Nada se i da će UEFA Liga nacija početi u prvobitno zakazanom terminu, u septembru, kao i da će se sva reprezentativna takmičenja moći početi igrati u devetom mjesecu ove godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti