14.04.2024.
HomeNovostiČanak optužio Srpsku pravoslavnu crkvu za biološki terorizam

Čanak optužio Srpsku pravoslavnu crkvu za biološki terorizam

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je danas djelove Srpske pravoslavne crkve da saopštavanjem da će crkve biti otvorene u nedjelju, za pravoslavni Vaskrs, krše zakon, podrivaju stabilnost zemlje i čine “akt biološkog terorizma”.

“Dakle: ko ima prihode a ne plaća porez, otima od usta ljekarima, učiteljima, vojnicima, policajcima i podriva stabilnost moje zemlje. Ko poziva u uslovima pandemije na nepoštovanje zakona i naredbi o zabrani okupljanja, čini akt biološkog terorizma i podriva stabilnost moje zemlje”, napisao je Čanak na Tviteru.

Dodao je da sveštenička mantija nije zaštita od virusa i ne smije da bude zaštita od zakona.

“Povedite računa, jer ako zakoni ne važe za jednu konfesiju, zašto bi važili za neku drugu? Ili, za bilo koga? I, da završim. Riječi ‘… Oprosti im Oče, ne znaju šta čine’, za vas ne važe. Vi odlično znate šta radite. I za čiji račun”, poručio je Čanak.

Na Tviteru je oštro reagovao i predsjednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik koji je najavio da će tražiti ukidanje vjeronauke u školama u Srbiji i uvođenje poreza za SPC.

“SPC otvoreno krši zakone, te čini sve što može da se poveća broj zaraženih građana. Bez obzira na cirkusku molbu na koljenima. Zato ćemo u narodnoj skupštini tražiti ukidanje vjeronauke u državnim školama i uvođenje poreza za SPC”, napisao je Olenik na Tviteru.

Pojedine vladike SPC, uprkos najavljenom policijskom času za dane predstojećeg vaskršnjeg vikenda, poručili su da će vrata crkava ostati otvorena za vjernike.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti