18.07.2024.
HomeNovostiBursać pita Dodika: Da li ratnom zločincu Krajišniku poklanjate 15 miliona KM...

Bursać pita Dodika: Da li ratnom zločincu Krajišniku poklanjate 15 miliona KM zato što je vršio zločine nad nesrbima ili zato što je iz Sarajeva protjerao više od 100 hiljada Srba,?”

Novinar iz Banje Luke Dragan Bursać serijom objava na Twitteru uzburkao je duhove.

Tako je Bursać prvo na Twitteru postavio javno pitanje vlastima Republike Srpske. „Da li ratnom zločincu Krajišniku poklanjate 15 miliona KM narodnih para zato što je vršio zločine nad nesrbima ili zato što je iz Sarajeva protjerao više od 100 hiljada Srba, sve sa pripadajućim kostima umrlih predaka? Ili za oboje? Red je reći“, poručio je Bursać.

Bursać je komentirao i otvoreno pismo “Majki Srebrenice”, koje su poslale poruku predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću, a kojeg razočarano prozivaju što je stao uz Milorada Dodika i u slučaju “Stvaralaca RS-a”,, ali i što je „blagoslovio“ zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice, piše „Slobodna Bosna“.

„Čekajte, čovjek je na čelu zločinačke četničke organizacije koja je trebala biti zabranjena ‘96. Čovjek uručuje kolegi zločincu Krajišniku 15 miliona KM. Čovjek je srBski nacionalista. Šta očekivati“, pita se Bursać!?

„Partije na vlasti i u opoziciji u RS-u nemaju nikakav problem da podržavaju ratne zločince, štaviše u predizbornim utrkama uvijek je takmičenje ko će pokazati veći stepen nacionalizma i ko će se dodvoriti ikonama ratnih zločina, poput Karadžića“, zaključuje na kraju novinar iz Banje Luke.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti