14.04.2024.
HomeNovostiBursać: "Dan zastave je nova igrarija srpskog sveta. Besciljno prebrojavanje četničkog kadra..."

Bursać: “Dan zastave je nova igrarija srpskog sveta. Besciljno prebrojavanje četničkog kadra…”

Dragan Bursać otvoreno je kritizirao novi praznik u Srbiji i Republici Srpskoj i bez uvijanja poslao jasnu poruku na društvenim mrežama.

“Dan zastave je nova igrarija srpskog sveta. Besciljno prebrojavanje četničkog kadra.Ovu ludoriju niko pamtiti neće osim po kuriozitetu da je na isti dan naci Njemačka počela koristiti zastavu sa kukastim krstom. Nakaze srpskog sveta siluju povijest, ali im ona bogme zna uzvratiti”, poručio je Bursać.

Podsjetimo, u kalendar zajedničkih praznika, Republika Srpska i Srbija su prošle godine upisale i 15.septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kada se obilježava godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave parlamenti u Srbiji i Republici Srpskoj danas će usvojiti Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma.

Inicijativa o usvajanju Zakona potekla je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prijedlog predviđa širenje kruga subjekata koji su u obavezi da koriste ćiriličko pismo, kao i stimulativne mjere koje su usmjerene na privatni sektor, odnosno olakšice za one koji se odluče da u svom radu i poslovanju koriste ćiriličko pismo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti