15.07.2024.
HomeNovostiBugojanska policija negira navode o nepravilnostima na izbornom mjestu: Prijava je bila...

Bugojanska policija negira navode o nepravilnostima na izbornom mjestu: Prijava je bila lažna

Bugojanska policija jučer je na jednom od biračkih mjesta provjeravala prijavu da je došlo do kršenja izbornog procesa jer je predsjednik biračkog odbora sa još dvije osobe unio kartonski paket na biralište. Policija je utvrdila da nema nepravilnosti.

Iz policije je potvrđeno da je policijskoj stanici Bugojno stigla prijava u 18:15 sati nakon čega su se brojne ekipe uputile na lokaciju. Tokom provjere prijave, na mjesto su stigli i brojni predstavnici stranaka te članovi izborne komisije, što pokazuje da je prijava uzbunila policijske organe i učesnike procesa te da su je ozbiljno shvatili.

“Odmah po zaprimanju prijave Odsjek kriminalističke policije PU Bugojno je formirao uviđajnu ekipu koja je zajedno sa predsjednikom općinske izborne komisije Bugojno izašla na lice mjesta gdje su utvrdili da predmetno glasačko mjesto nije narušeno”, potvrdio je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

On je kazao da tokom vršenja uviđajnih radnji i kontradiverzionog pregleda lica mjesta, nisu pronađeni predmet niti tragovi koji bi ukazivali na postojanje nekog krivičnog djela.

U okviru policijskih aktivnosti, obavljeni su informativni razgovori sa više osoba, međutim kako se ističe niko nije privođen.

Nezvanično, riječ je o Hamidu Bajriću, koji je predsjednik komisije iz SDA na ovom mjestu te Sanelu Alagiću koji je član komisije, također iz SDA.

Nakon poduzetih mjera i radnji navedeno glasačko mjesto su službenici policije nastavili redovno osiguravati i ono je jutros u planiranom vremenu otvoreno za glasanje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti