Budite se svake noći u isto vrijeme? Evo što to znači.

0

Buđenje noću povezano je s duševnim i fizičkim stanjem čovjeka, a vrijeme otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledaj na sat i saznat ćeš što u tvojem tijelu i emocijama nije dobro.

Ako se svaku noć probudiš u određeno vrijeme to ti može otkriti što ti u tijelu ne radi kako treba, odnosno da je protok energije u određenom dijelu blokiran ili pogrešno usmjeren.

Tradicionalna kineska medicina itekako obraća pažnju na takve stvari. Tijekom 24 sata energija se usmjerava u različite organe kako bi se oni regenerirali i tako obavljali svoj posao kako treba. Ali, ako je s tom energijom nešto poremećeno, tada dolazi do problema.

Pronađi doba noći u koje se najčešće budiš i otkrij što to znači:

21:00 do 23:00
Ovo je vrijeme kada se balansira endokrini sustav zadužen za hormone i metabolizam. Ako imaš problema sa spavanjem u tom dijelu noći, tada si možda pod stresom i muče te događaji koje si proživjela tog dana ili ono što te čeka drugi dan. To remeti protok energije. Do blokade energije endokrinim sustavom može doći i ako se ne hraniš ispravno ili jedeš prekasno.

23:00 do 1:00
Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da si nešto zamjerate (grizete se zbog nečega) – možda nečega što ste rekli, napravili ili ste možda trebali napraviti, a niste. To je vrijeme kada se yin energija pretvara u yang. Prema drevnom kineskom vjerovanju, yin simbolizira ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a yang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suhoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vrijeme je žučni mjehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u tijelu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00
Ako se najčešće budite u ovo vrijeme, tada ste vjerojatno ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tijekom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako bi se morali opustiti jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem tijelu.

Ovo doba noći je vrlo važno za tijelo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksicira se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budit ćete se u ovo doba.

3:00 do 5:00
Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vrijeme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u tijelu se ne mogu odvijati pravilno. Također, buđenje u ovo vrijeme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kisika u organizam.

5:00 do 7:00
U ovo vrijeme debelo crijevo je aktivno, a toksini koji su tijekom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tijela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku jesti lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih tvari, piše Higher Perspective.

 

 

 

miss7zdrava